Download Malwarebytes MAC | Gratis Anti-Malware verwijderen

Wanneer je denkt dat je MAC trager begint te worden dan kan je computer mogelijk zijn geïnfecteerd met Adware, Malware en vervelende popups met reclame. Malwarebytes is een kleine maar vooral zeer effectieve applicatie die je computer kan scannen en deze bestanden voor je kan opruimen zodat je de snelle en stabiele MAC ervaring terug hebt. Het programma is gratis te downloaden. De app is helaas nog niet te beschikbaar in App Store.

Wat zijn de functies van het programma?

– Verwijdert adware, zoals Genieo, VSearch en Vidx
– Verwijdert malware, waaronder Trojaanse paarden
– Scant snel alle bestanden
– Vereenvoudigt het beheer van het programma door middel van een schone interface met 3 knoppen, namelijk:
Scannen: Hiermee wordt je PC gescand en worden kwaadaardige bestanden opgespoord en indien mogelijk door het programma opgelost/verwijderd.
Volgende stappen: Indien een kwaadaardig bestand niet verwijderd kan worden dan wordt u doorverwezen naar de Malwarebytes FAQ / Veel gestelde vragen en worden de te nemen vervolgstappen om het probleem mogelijk alsnog op te lossen gegeven indien beschikbaar.
Help: Deze knop verwijst naar een online documentatie PDF bestand. Als u nog steeds problemen ondervindt kunt u ook via de help knop vinden waar u vragen kunt indienen. (Dit kan helaas niet via deze website maar uitsluitend via de ‘Help’ knop in het programma.

Malwarebytes Anti Malware voor MAC is speciaal op maat gemaakt om Adware te detecteren en te verwijderen. De database van de software kan momenteel meer dan 150 varianten detecteren en verhelpen om je computer op te schonen. De scan gaat heel erg snel en je computer is binnen enkele seconden volledig gescand. Het programma is erg klein, ongeveer ter grootte van een muziekbestand en neemt dus erg weinig ruimte in op je MAC. De scan is dermate effectief dat bestanden die diep verscholen zitten in het systeem worden opgespoord welke je zelf waarschijnlijk nooit zou kunnen vinden.

Hoe kan ik Malwarebytes Anti Malware voor MAC installeren?

1. Ga naar de downloadpagina en selecteer op deze pagina “Get My Free Download”.
malwarebytes-mac-1

2. Klik op het download icoontje in de rechter bovenhoek

malwarebytes-mac-2

3. Wanneer het downloaden is voltooid, klik dan dubbel op het .dmg bestand.

malwarebytes-mac-3

4. Verplaatst het programma naar je Applicaties map waarna de installatie is afgerond en je het kunt gebruiken.

malwarebytes-mac-4

Hoe kan ik Malwarebytes gebruiken op mijn MAC?

1. Bij de vorige stappen hebben we het programma in de applicatie map gezet en het programma dient ook via de applicatie map geopend te worden omdat het programma niet in de App store aanwezig is.

Open het programma bij applicaties

 

2. Selecteer openen om het programma te starten.

Klik op openen om te starten

3. Wanneer je de applicatie voor het eerst opstart dien je akkoord te gaan met de voorwaarden. Klik hiervoor op ‘Agree’.

Accepteer de voorwaarden

4. Het programma wordt verder opgestart en het beginscherm wordt getoond. Om een nieuwe scan te starten druk je op ‘scan’.

Scannen MAC starten

Nadat de scan is afgerond weet je of er ook kwaadaardige bestanden zijn aangetroffen. Wanneer deze er inderdaad zijn dan krijgt u van het programma instructies hoe u deze kunt verwijderen. Als er geen schadelijke bestanden zijn aangetroffen dan wordt het volgende scherm getoond.

MAC computer is schoon